Tu esti aici
Acasa > TUTORIALE > Ghid pentru stories pe Facebook și Instagram: cum dezactivezi arhivarea

Ghid pentru stories pe Facebook și Instagram: cum dezactivezi arhivarea

Facebook și Instagram permit realizare de story-uri sau povești. În teorie, ar fi trebuit să fie temporare. De ceva timp însă, au început să fie arhivate pentru totdeauna. Din fericire, poți dezactiva acea funcție

În urmă cu câțiva ani, creatorii Snapchat au introdus conceptul de story. Era vorba de niște fotografii sau clipuri de la toate persoanele pe care le urmărești. Le puteai parcurge cu ușurință folosind doar niște tap-uri în partea stângă sau dreaptă a ecranului.

După 24 de ore, dispăreau pentru totdeauna. Efemeritatea acelui tip de conținut a stat la baza unor postări mai îndrăzențe decât cele pe care le vedeai imortalizate pentru totdeauna pe Facebook sau Instagram.

Nu a durat însă foarte mult până când cei de la Facebook au introdus același concept în Instagram, WhatsApp și cea mai populară rețea de socializare din lume. De fiecare dată, funcția cu pricina a fost intitulată Story și implica postarea de imagini, clipuri sau gif-uri care dispar în 24 de ore.

Din motive greu de înțeles însă, printr-un update recent adus aplicațiilor mobile de Facebook și Instagram, acele postări de la secțiunea Story au început să fie arhivate. Partea bună este că respectiva arhiva este disponibilă doar pentru tine. Partea proastă este că s-ar putea să găsești acolo niște postări pe care ți-ai fi dorit să le pierzi de mult timp.

Din fericire, nu este foarte complicat să dezactivezi pentru totdeauna respectiva arhivă. Din acel moment, postările de pe Facebook Story sau Instastory vor reveni la statutul efemer. Pentru a face acest lucru, intră pe Facebook și accesează Feed-ul principal. În colțul din dreapta sus, deasupra postărilor de la Story, vei vedea un buton marcat Arhiva ta. Fă un tap pe el, intră în dreapta sus la Setări cu un tap pe roata dințată și debifează Salvează în arhivă.

Ca să faci același lucru pe Instagram, intră în dreapta jos la profilul tău. Din partea de sus a ecranului fă clicp pe săgeata circulară înapoi cu un ceas în centru. Fă un tap pe cele trei puncte din dreapta sus, alege Setări și debifează Salvează în arhivă. Modificările vor intra în vigoare în timp real.

Lasă un răspuns

Top